Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Appartement Indeling Kenmerken Omgeving Bereikbaarheid Toegangsroute Activiteiten Natuur NP KRKA NP KORNATI NP PAKLENICA NP PLITVICE Eiland HVAR Canyon OMIS Cultuur & historie Museumstad TROGIR SPLIT Solin en Sibenik Dubrovnik Actieve vakantie Sportief Uitstapjes Contact Welkom Informatie formulier Gastenboek Micazu beoordelingen ZOOVER beoordelingen Foto's en video's appartement Natuur Cultuur & historie Sportief Prijzen en reserveren Links Werkpagina Arendshorst 

Uitstapjes

Op circa 40 km. in Kotlenice (bij Dugopolje) kunt u een indrukwekkende grot bezichtigen.De grot ligt op een hoogte van 452 m. aan de voet van de berg Mosor en is ruim 100 m. diep. De temperatuur in de grot is het hele jaar door ongeveer 15 graden Celsius met een lucht vochtigheidsgehalte van 68%, dus geen speciale kleding nodig. Deze ondergrondse wereld met zijn stalactieten en stalagmieten, gevormd door duizenden jaren activiteit van water, is in ongeveer een uur te bezichtigen.

Mocht het weer een keer iets minder zijn dan kunt u In Split een team avontuur beleven door een bezoek te brengen aan Room Escape.U kunt kiezen om in 60 minuten te ontsnappen uit een waarheidsgetrouwe gevangenis of uit een bunker waar u een nucleaire bom moet deactiveren door middel van het oplossen van diverse aanwijzingen.Een opwindende en unieke belevenis!

Voor de liefhebbers vindt u in Split de Galerie Mestrovic. Dit is een museum in een monumentaal pand waarin het belangrijkste werk van de 20e eeuwse beeldhouwer Ivan Mestrovic bij elkaar gebracht is. Mestrovic wordt beschouwd als de Kroatische Rodin. De permanente tentoonstelling omvat een schat aan beeldhouwwerken, tekeningen, ontwerpen, meubels en architectuur. De collectie beeldhouwwerken bestaat uit zowel de door de kunstenaar gemaakte modellen van gips als de uiteindelijke beelden in brons, marmer en hout. Kortom, zeer de moeite waard.

In Zadar kan je dansen op zonne-energie en maakt de boulevard muziek. De installatie Pozdrav suncu (Zonnegroet) van architect Nikola Basic ziet er overdag uit als een grote glazen cirkel. Als het donker wordt, verandert deze schijf in een unieke dansvloer op zonne-energie. In de treden van de boulevard zijn meer dan 35 orgelpijpen aangebracht, zodat een enorm muziekinstrument is ontstaan: Morske orgulje (het Zee-orgel). Als de zeelucht door de pijpen blaast, brengt het orgel wonderlijke klanken voort. Eigenlijk is het niet uit te leggen - dit moet je gewoon een keer horen!