Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Appartement Indeling Kenmerken Omgeving Bereikbaarheid Toegangsroute Activiteiten Natuur NP KRKA NP KORNATI NP PAKLENICA NP PLITVICE Eiland HVAR Canyon OMIS Cultuur & historie Museumstad TROGIR SPLIT Solin en Sibenik Dubrovnik Actieve vakantie Sportief Uitstapjes Contact Welkom Informatie formulier Gastenboek Micazu beoordelingen ZOOVER beoordelingen Foto's en video's appartement Natuur Cultuur & historie Sportief Prijzen en reserveren Links Werkpagina Arendshorst 

Natuur

Nationaal Park KRKA

Nationaal Park KORNATI

Nationaal Park PAKLENICA

Nationaal Park PLITVICE

Eiland HVAR

Canyon OMIS

Op circa 60 km. bij Sibenik ligt het Nationale Park KRKA. U gaat naar het dorpje Skradin, stapt op een boot en vanaf de onderkant van de waterval begint uw wandeling van ongeveer anderhalf uur om de indrukwekkende waterval heen. Daarbij loopt u in een natuurlijke omgeving die eenieder zal verbazen. Ruig, woest, oorspronkelijk, elke keer weer een belevenis. Een perfekte dagtrip omdat u de terugtocht vanaf Sibenik... meer...

Vanaf het eiland Murter bij Sibenik (circa 60 km. bij ons vandaan) kunt u met de boot een bezoek brengen aan de fantastische natuurlijke omgeving van de Kornati eilanden. Wel vroeg opstaan want de boot vertrekt om 09.00 uur en de rit naar Murter duurt ongeveer een uur. Ook is het niet echt goedkoop per persoon maar u bent een hele dag op zee en de boottocht is inclusief net zoals de lunch, gelegenheid tot zwemmen in het kristalheldere water en dat alles onder deskundige begeleiding. En let wel: een dagje in een pretpark in Nederland is een stuk duurder!

In 2 uurtjes rijden bent u bij dit geweldige berglandschap. Hier kunt u onder deskundige begeleiding kiezen uit wandeltochten met een verschillende moeilijkheidsgraad. Altijd is dit genieten van de meest ruige natuur in een gebied waar beren, wolven en lynxen voorkomen. Of u ze daadwerkelijk ziet (op afstand) is altijd een kwestie van geluk. Zeker is dat u zult genieten van een dag wandelen in een ongekend landschap.

Het meest bekende nationale park van Kroatie is in circa tweeeneenhalf uur te bereiken. Hier heeft u de keuze tussen kortere of langere routes waarin altijd een overtocht met een bootje en een treinrit is opgenomen.

Sinds kort is het mogelijk een dagtrip met een watervliegtuig naar het eiland Hvar te maken. Op Hvar kunt u het bijzonder interressante stadje Hvar verkennen of een scooter huren om het eiland met zijn indrukwekkende velden lavendel te bewonderen.

Bij Omis (20 km. ten zuiden van Split) mondt de rivier Cetina in zee uit. De laatste 20 km. wurmt de rivier zich door het kustgebergte in een zeer karakteristiek landschap met heel veel stroomversnellingen, wild water en een aantal watervallen. Een klein gedeelte is een echte canyon met aan beide kanten steil opgaande berghellingen. Bij uitstek de plek voor een flink aantal sportieve activiteiten zoals raften, canyoning, bergwand beklimmen en zip line.

meer...

meer...

Schiereiland Seget Vranjica

meer...

meer...

meer...