Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Appartement Indeling Kenmerken Omgeving Bereikbaarheid Toegangsroute Activiteiten Natuur NP KRKA NP KORNATI NP PAKLENICA NP PLITVICE Eiland HVAR Canyon OMIS Cultuur & historie Museumstad TROGIR SPLIT Solin en Sibenik Dubrovnik Actieve vakantie Sportief Uitstapjes Contact Welkom Informatie formulier Gastenboek Micazu beoordelingen ZOOVER beoordelingen Foto's en video's appartement Natuur Cultuur & historie Sportief Prijzen en reserveren Links Werkpagina Arendshorst 

Cultuur & historie

Split

Split is het economische en administratieve centrum van Midden Dalmatie met circa 200.000 inwoners. De havenstad is gesticht aan het einde van de 3e eeuw n.C. door de Romeinse keizer Diocletianus. De vele historische en culturele gebouwen van Split bevinden zich binnen de muren van het oorspronkelijke zomerpaleis. Talrijke musea, oude kerken en archeologische bouwwerken maken Split een belangrijke culturele attractie. Dankzij de ligging direct aan de kust van de Adriatische Zee beschikt de stad over een prachtige boulevard met vele terrasjes. In de binnenstad en in de omgeving vinden vakantiegangers vele interessante bezienswaardigheden. Cultuur in overvloed en een haven van waaruit ferries naar alle voor de kust gelegen eilanden zoals Solta, Brac, Hvar, Korcula en Vis varen.

Museumstad Trogir

Solin en Sibenik

Boulevard Split

Dubrovnik

In Solin is de archeologische opgraving van de door de Romeinen gestichte stad Salona te bezichtigen.Salona werd door Julius Caesar uitgeroepen tot de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatie, waarvan een klein gedeelte van de grondvesten goed bewaard is gebleven.Sibenik is een kustplaats met een historisch centrum en enkele culturele bezienswaardigheden.Vooral de architectuur en de binnenkant van de Kathedraal van Sibenik zijn zeer de moeite waard.

meer...

meer...

Dubrovnik wordt ook wel de parel van de Adriatische kust genoemd. Ieder deel van deze stad ademt de meer dan duizend jaar lange geschiedenis. Het is een museumstad en een levendig podium voor kunstenaars, een ideale samensmelting van geschiedenis en moderne tijd. De stad is ommuurd door 1940 meter lange middeleeuwse stadsmuren, die bewaard zijn gebleven in hun originele staat. Deze muren, die open zijn voor publiek, zijn de grootste attractie voor toeristen. Al vanaf 1979 staat de hele stad onder bescherming van UNESCO.Dubrovnik is vooral een culturele bestemming, die naast een schat aan monumenten ook tal van culturele evenementen en festivals biedt. Dubrovnik is echt een bestemming om van uw vakantie te genieten.Dubrovnik is een stad die fascineert, waar u verliefd op wordt en waarnaar u telkens opnieuw terugkeert, om de unieke belevenissen opnieuw te beleven.

Trogir is een harmonieus stenen stadje op een eiland dat met bruggen met het vasteland en met het eiland Čiovo verbonden is. De oude stadskern, onder bescherming van UNESCO, is een echte schatkist voor kunstliefhebbers met renaissance en barokke gebouwen en romaanse kerken.Het wordt ook wel het stadmuseum genoemd, dankzij het beroemde portaal van de kathedraal gebouwd door meester Radovan in 1240: de renaissance stadsloggia, het duizend jaar oude klooster van St. Nikola, waar het beroemde reliëf van de antieke god Kairos uit de 4e eeuw v. Chr. bewaard wordt. Kleine, smalle straatjes en pleintjes, talloze restaurantjes, cafés, souvenirshops en galerieën, naast de vele culturele en muziekevenementen geven dit stadje een bijzondere mediterrane sfeer.

meer...

meer...